top of page

Restorative Yoga
Yoga Nidra

Det finns många olika Yoga-former, Restorative är den mest vilsamma formen där syftet är att kroppen ska hitta maximal vila i det Parasympatiska systemet. Positionerna är enkla, vi håller dom längre än andra yogaformer, upp till 20 min. Restorative betyder just stärkande och tanken är att du ska känna dig stärkt både mentalt och fysiskt. Idag är tempot väldigt snabbt i samhället och vi måste stå emot stress varje dag, vi ger oss ofta för lite återhämtning för att stå emot denna påfrestning.

 

Passen varvas med olika positioner, andningsövningar och tekniker för att komma ner i det Parasympatiska systemet. Så ge dig denna present till dig själv - en stund att landa, bara vara och ladda energi.

Yoga Nidra betyder yogisk sömn och är en teknik man använder sig av för att komma ännu längre ner i det Hypnogogiska tillståndet, mellan vakenhet och sömn, där hjärnan är som mest plastisk och där vi verkligen kan återuppbygga oss. 15-20 minuter Nidra motsvarar ungefär 3-4 timmars sömn i återhämtningsgrad. Det läggs ofta in i ett Restorative pass, men kan också köras enskilt.

Hör gärna av dig om ni är ett sällskap som vill testa ett Restorativepass tillsammans. Skicka ett meddelande till mig via formuläret nedan. 

Läs mer om kommande yogakurser, föreläsningar & evenemang.

DSC02917.jpg
bottom of page