top of page

Funktionsmedicin

Funktionsmedicin kallas även "the Medicin of why", här går man till botten för att hitta  grundorsaker till problematik i hälsan.  Funktionsmedicin baseras på vetenskapliga studier och är ingen alternativ metod. Varje individ har en unikt DNA, en specifik biokemi och tusentals processer i kroppen som är på verkade av våran bakgrund, våran livsstil, miljön vi lever i, psykiska utmaningar, ja allt, därav finns det ingen enkel mall utan varje individ behöver en specifikt anpassad plan.

Kanske har du en krånglande mage? Känner dig orkeslös?  Utslag? Huvudvärk? Autoimmunitet?

Metabola symtom?  Övervikt? Smärta? Kognitiva problem? Allt detta är ett tecken på att saker och ting inte funkar som det ska i kroppen och vi måste ta reda på varför för att det inte ska fortsätta utvecklas till mer ohälsa och sjukdom.

Detta gör vi genom att du får fylla i ett gediget formulär kring din historia, vi går igenom livsstilsfaktorer och för ännu mer individ anpassning kan vissa Funktionsmedicinska Tester behöva göras. Som till exempel Mage / Tarm test för att kolla på tarmfloran, Näringsstatus, Blodpanel, Hormontest med mera.

 

Efter en kartläggning görs en plan hur du kan nå långsiktigt God hälsa. Det kan vara i form av Livsstilsförändringar, olika kosthållningar, kosttillskott, andra terapiformer med mera, eftersom jobbet görs av klienten själv bör man ha en viss grad av motivation där jag finns som stöd och stöttning och låta processen ta tid då det är en långsiktig investering ingen Quick Fix.

Så kanske det är dags att ta tag i den där krånglande magen nu eller få känna energin komma tillbaka?

Välkommen att höra av dig.

bottom of page